Luna face un tur complet în jurul pământului în aproximativ 29 de zile. Ciclul menstrual al femeii, care are tot patru faze principale asemenea lunii, are aproximativ aceeași durată, cu variații individuale. Putem în primul rând să o observăm și apoi să ne observăm pe noi în diferite faze, să fim atente la ce se repetă ciclic. Luna ca astru are evidente influențe asupra planetei și asupra noastră, indiferent că suntem sau nu conștiente. Legile universului funcționează și pentru cine nu le cunoaște. Dar dacă am cunoaște puțin câte puțin, ce altceva ni s-ar putea revela? Ce cunoaștere pură am putea accesa, dincolo de ce poate măsura și controla rațiunea?

Pentru a ne conecta mai mult în corpurile noastre cu înțelepciunea naturii și a înțelege puterea lunii, am ales pentru inclus în Agenda Luna Lila ciclul complet de viață al unei semințe sincronizat cu fazele lunii. Agenda este un instrument simplu parcurs împreună în 2020 în cerc extins de femei care caută ghidaj și suroritate pe calea autocunoașterii și a celebrării feminității.

Metaforele organice care trimit la elemente ale naturii sunt înțelese intuitiv, cu ușurință de cei mai mulți dintre noi, indiferent de vârstă. Când explicăm lumea copiilor mici deseori apelăm la metafore. Limbajul simbolic este prin excelență limbajul femininului. Marele mister a vieții nu încape în cuvinte, dar poate fi aproximat prin metafore. Sigur, putem citi cărți, există multe. Putem merge la cursuri, crea spații de întâlnire și reflecție împreună. Ca mare iubitoare de cărți, am ajuns la concluzia în timp că cea mai importantă carte de citit este propriul corp, semnele pe cale din propria viață. Mai curând decât scurtături și rețete, avem o cale simplă fiecare de parcurs de a ne așeza în propriul corp, de a simți propria natură, conectată la natura din afară.

Avem patru săptămâni în fiecare lună în care să lucrăm cu cicluri scurte în viața noastră – deci ușor de urmărit – de la semănat la recoltat orice intenție nouă care cere acțiune, practică, creștere și culegere de rezultate, reflecție și integrare.

Perioada lunii noi este cea mai benefică pentru început proiecte noi, lansat produse sau acțiuni noi. Între luna nouă – simbolul pământului fertil în care plantăm semințe noi- și luna plină – faza de maximă expansiune a unei plante – avem două săptămâni de creștere a lunii, de planificare, dezvoltare, acțiune pentru a manifesta dorințele. După lună plină până la următoarea lună nouă, avem două săptămâni de descreștere a lunii, fază de culegere roade, reflecție, integrare lecții, odihnă și regenerare.

Magia practică pe care o știau femeile din trecut ținea de puterea intenției, menținută în focus constant. La orice dai atenție zilnic crește. Pentru cicluri scurte de acțiune pentru manifestat intenții și urmărit lunar, lucrul cu luna nouă și luna plină oferă două repere simple și ușor de urmărit.

Pentru intenții care cer mai multă atenție și timp mai lung de îndeplinire, putem folosi intervale de 6 luni. La intervale de 6 luni avem lună nouă și lună plină în același semn zodiacal. Acum, în ianuarie, avem luna nouă în semnul Vărsătorului. Mai mult despre lună nouă în zodia Vărsătorului, 24 ianuarie 2020 aici. Peste 6 luni, vom avea – în 3 august 2020- lună plină în zodia Vărsătorului și deci posibilitatea să sărbătorim creșterea maximă a unei intenții pe care o ținem în focus până atunci.

Astrologia este complexă, sunt foarte novice pe cale dar fascinată să aflu mai multe și mai ales să simt și să observ mai multe corelații în viața mea, nu doar citite în cărți sau în stele. Sunt multe de învățat și distilat interior în călătoria spre noi înșine, cu luna ca ghid. Important e să începem, oricât de mic, în formă simplă, pentru a a ne deschide spre auto-observare și cunoaștere revelată.

Înainte de a oferi Luna Lila lumii, din sertarul creativ, am implicate fetele mele de 5 și 7 ani atunci într-o călătorie de un an cu luna pentru a vedea cum putem folosi acest reper împreună, ca familie. Am făcut  o hartă mare de parcurs și completat tot anul, pe care am adăugat treptat datele de lună nouă și lună plină în fiecare lună. Am ținut harta pe un perete al casei și marcat fiecare moment împreună prin mici ritualuri și reamintiri.
La lună nouă le întrebam ce vise vrem să manifestăm la noi acasă, în familie. Am creat un cântec invocație: “Lună nouă să ne-aduci/ multe bucurii tare dulci”. La lună plină le invitam să scriem ceva pe hârtie care vrem să scadă în viața noastră și apoi dădeam foc hârtiilor, rugând focul să le transforme. Întotdeauna aveau răspunsuri deosebite. 

Putem călători împreună cu luna ca ghid și reînvăța împreună chiar și cu copii din lecțiile naturii. În povestea Grădina Pădure a Mirabelei, publicată în română în 2019, am inclus câteva fișe de lucru pentru copii printre care și una de cartografiat fazele lunii.

Călătorim împreună în 2020? Cu luna nouă și luna plină?

Care sunt intențiile care se vor manifestate prin tine? Pe termen scurt și lung.

Agenda Luna Lila 2020 mai poate fi comandată cu reducere până la final de ianuarie pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *