fbpx

Pentru mame cu fete între 6 și 12 ani

De ziua noastră, în martie 2020, sărbătorim mama și fetița din noi cu fetele pe care le-am adus pe lume.

O sesiune de dans și joc pentru mame și fetițe pentru a sărbători atât mama și fata interioară cât și fetițele care ne amintesc de copilărie și ne invită mereu la prezență și joacă.

Un răsfăț al simțurilor, spațiu de conectare, ușurătate a ființei și joacă. Parcurgem împreună prin dans și mișcare expresivă ritmurile celor patru anotimpuri, explorăm în corp stadii diferite de la sămânță la plantă în expansiune, înflorire, fruct și recoltă pentru care dăm mulțumire. Încheiem cu dans și reflecție în cerc.

Dansul acesta e pentru tine dacă vrei:

  • o ocazie pentru a fluidiza corpul într-un mediu sigur
  • o atmosferă jucăușă pentru a vedea cum se naște dansul în interacțiune
  • un spațiu de conectare cu fetița ta interioară și fata pe care ai adus-o pe lume.

Ținută lejeră recomandată. Vom expansiona ființa și dansa inclusiv pe sol.

Ghid jucăuș: Ina Curic, moașă de inimă și catalizatoare creativă. Ina dansează liber și constant de 15 ani și are două fetițe care adoră să danseze și să cânte. E interesată de redescoperirea mișcării naturale și cunoașterea și ancorarea în propriul corp. Aduce experiență de facilitare și joc cu multe grupuri de vârstă pentru conectare la corp și fluidizarea mișcărilor.

Unde ne întâlnim?

Un eveniment de 2 ore pe care îl organizăm după invitație, acasă, la petreceri private, sau în diferite orașe. Primul va fi in Cluj-Napoca, sâmbătă 7 martie, ora 11.30-13.30 la Studio Ikwe.

Știai că:

  • …În cultura arabă după prima naștere, femeia își schimbă numele în comunitate? Ea primește numele de Mamă a primului născut. O tradiție veche care recunoaște importanța schimbării statutului femeii și intrarea în altă etapă de viață.
  • …Dansul îmbunătățește funcțiile creierului, memoria spațială și crește conștientizarea asupra propriului corp – propriocepție?
  • …Propriocepția, sau kinaestezie, sentimentul mișcării de sine și al poziției corpului este uneori descrisă ca „al șaselea simț”?
  • …Importanța jocului pentru adulți a fost studiată mai puțin decât pentru copii? Jocul are însă beneficii clare pentru conectare, relaxare și îmbunătățirea funcțiilor cerebrale la orice vârstă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *