Comunicat de presă:  Lansare de carte “Darul Femeii”

In atenția:  Mass media, asociații care fac educație menstruală, pentru stimă de sine și echitate de gen, publicații și persoane resursă interesate de aceste teme și care lucrează pe sănătatea emoțională și hormonală a femeilor pentru a da mai departe mesajul spre comunitate.

În 21 septembrie, de Ziua Internațională a Păcii, se lansează cartea “Darul Femeii” în mai multe locații simultane din România în întâlniri cu cercuri de femei.

(Locații: Oradea, Iași, Tuzla, Zalău)

“Darul Femeii: Trăiește menstruația cu bucurie” este o resursă educațională pe tema menstruației, tradusă în nouă limbi, publicată prin platforma Sori cu Luna.

Autoare: DeAnna L’am, născută în România, este pionieră la nivel internațional în domeniul menstruației conștiente. Ilustratoare: Ana Maria Zaharia.

Cartea este un instrument educativ care ghidează fetele să înceapă trăirea menstruației cu bucurie, cu modele pozitive și susținere în comunitate de femei.

“Darul Femeii” aduce într-un limbaj accesibil informații valoroase pentru fete și femei pentru a trăi menstruația ca parte firească, esențială și asumată a vieții în corp de femeie.

Este o resursă pentru părinți și educatori să abordeze tema menstruației dincolo de tabuul invizibil din societatea românească. Cartea invită la reflecție și schimbare în ce privește practicile din jurul menstruației, medicalizarea menstruației, implicațiile utilizării absorbantelor de unică folosință.

Pentru a face această resursă accesibilă unui public mai larg larg, cartea va fi donată în două exemplare fiecărei biblioteci județene din țară și bibliotecii centrale din Chișinău

“Multe mame de fete – de la vârste foarte fragede până la adolescență, fie conservatoare sau progresiste – caută modalități de a-și educa fiicele în ce privește a fi femeie.

Cartea este un stimulent excelent pentru femei să facă parte dintr-un nou val de conștiință și activism social, ceea ce va avea impact nu numai asupra propriilor lor fiice, ci asupra tuturor fetelor și a generațiilor viitoare. Fetele de azi vor deveni liderii de mâine!”  DeAnna L’am, autoare

“Fiecare dintre noi este o agentă de schimbare culturală când revendicăm firescul și sacrul menstruației. Creăm astfel un climat de sărbătoare în jurul menarhăi, ca rit de trecere spre a fi femeie”. Ina Curic, editoare carte

Pe Sori cu Luna – platformă de suroritate – sunt disponibile mai multe resurse pentru fete și femei pentru a susține ciclitatea feminină, inclusiv prima agendă data cu luna în limba română.

Contact: Alina Culda: 0740485126 Email: contact@soriculuna.ro  

Mai multe info despre carte: www.soriculuna.ro

Darul Femeii este publicată și disponibilă în România prin platforma de suroritate Sori cu Luna cu alte resurse pentru femei și fete și prin parteneri cu produse menstruale ecologice și reutilizabile:

Obio  – produse menstruale alternative www.obio.ro

BioIntimo www.biofemina.ro (în curând cu cartea și in rețeaua de magazine DM)

Sublima Cup – Prima cupă menstruală produsă in România www.sublimacup.ro

Mai multe despre cartea Darul Femeii AICI

Sori cu Luna este o platformă de suroritate și parteneriat inițiată de Ina Curic, specialistă în gen social și pace, care lucrează, cercetează și scrie pe teme legate de echitate și parteneriat între femei și bărbați din 2001.

2 thoughts on “Darul femeii: petrecere de lansare 21 septembrie”

  1. Am primit Darul Femeii în ianuarie în anticiparea primei menarhe a fiicei mele și am citit-o pe nerăsuflate cu explicații și deschidere către lumea magica a feminității și a înțelepciunii pantecului. După nici 2 săptămâni, a sosit! Cu lacrimi de bucurie și recunoștință pentru corpul ei de femeie, care asculta neîncetat! De atunci este la a doua menstruație și nu conteneste sa îmi spună cât de ușor este! Asta în timp ce eu am avut un PMS nasol și un ciclu mai puternic luna asta. Ca mama nu pot decât sa mă bucur ca am rupt lanțul durerii și ca am sădit în sufletul ei iubire pentru corpul ei de femeie și ciclurile acestuia! Mulțumim din suflet!!!

  2. Am aflat de la Anca Bolos care vorbea despre cartea minunata Darul Femeii si urgent am comandat 2 ex pt ca fiica mea si.a dorit.o. Are 11 ani. iar cand a citit.o a spus, ” Mama sunt Tanara Femeie”.
    E o carte pe care fiecare fata ar trebui sa o aiba la indemina pentru a percepe acest fenomen nou ca pe ceva bun, si mai ales sa inteleaga transformarile din viata ei.

Lasă un răspuns