Trăiește menstruația cu bucurie.

Autoare: DeAnna L’am, cu rădăcini românești, pioneră la nivel internațional în domeniul menstruației conștiente. Primul proiect de ilustrare al tinerei artiste românce: Ana Maria Zaharia.

Diva Outside the Box: Această carte a fost publicată în opt limbi și este accesibilă în engleză aici ca “A Diva’s Guide to Getting your Period”. Fiecare versiune publicată a avut propriul titlu, adecvat limbii respective și ilustrație proprie pentru a onora diversitatea și mișcarea femeilor din fiecare țară. Mai multe despre asta aici.

Ediția română: “Darul femeii: Trăiește menstruația cu bucurie”: Carte ilustrată color, 36 pagini, format 16,5 pe 23 cm, copertă cartonată. Publicată și disponibilă în România prin platforma de suroritate Sori cu Luna aici și parteneri.

Cumpără cartea pe Sori cu Luna și susține educația menstruală de sub umbrela educației integrale de la Școala în Pădure.

Unde găsești cartea curând:

Online AICI, pe Sori cu Luna, în curând la pachet cu alte produse pentru a sărbători fetele la prima menstruație, mamele și fiicele și conexiunea cu luna.

În locații fizice: Fiind o carte care vorbește de puterea comunității de femei, “Darul Femeii” va fi disponibilă în diferite orașe prin femei care organizează cercuri, ateliere și diferite activități cu alte femei. Caută un cerc de femei aproape de tine! Hai online pe grupul de Facebook Sori cu Luna pentru a participa la conversația în creștere și a afla cine este aproape de tine.

În magazine cu locație fizică, prin partenerul de distribuție BioIntimo, cartea va fi disponibilă în împreună cu absorbante textile și cupe menstruale în rețelele de magazine DM. Accesezi adresele acestor magazine aproape de tine la Biofemina aici.

Online cu alte produse menstruale alternative, absorbante naturale, textile, bureți menstruali și multe alimente bio pe Obio.

Online & cadou la pachet cu împreună cu cupe menstruale pe Sublima Cup, la primul producător român de cupe din material certificat USDA (SUA) și BfR (Germania).

*

Aducem în limba română această carte pe care dorim să împărțim cu cât mai multe fete și femei pentru a trăi menstruația ca parte firească, esențială și asumată a vieții în corp de femeie.

Căutăm cercuri de femei interesate, asociații care fac educație menstruală, pentru stimă de sine și echitate de gen, publicații și persoane resursă interesate de aceste teme pentru a da mai departe mesajul spre comunitate.

Autoare DeAnna L’am

“Multe mame de fete – de la vârste foarte fragede până la adolescență, fie conservatoare sau progresiste – caută modalități de a-și educa fiicele în ce privește a fi femeie.

Nu contează care este sistemul de credințe al femeii, sau în ce domeniu profesional este – când vine vorba de fiica ei – o mamă se simte adesea fără cuvinte sau planuri, și caută sprijin, modele, abilități, ajutor.

Acesta este un stimulent excelent pentru femei să facă parte dintr-un nou val de conștiință și activism social, ceea ce va avea impact nu numai asupra propriilor lor fiice, ci asupra tuturor fetelor și a generațiilor viitoare. Fetele de azi vor deveni liderii de mâine!” DeAnna L’am

Aducem cartea Darul Femeii în limba română ca un astfel de ajutor, practic și minunat, care să servească introducerii fetelor în etapa de femeie cu bucurie. Multe dintre noi, ca femei, nu am avut modele când am crescut și am intrat în etapa de femeie “discret”, fără nici un fel de susținere și educație.

Da, spunem lucrurilor pe nume. În același timp invităm la reflecție și schimbare radicală în ce privește practicile din jurul menstruației. Vezi implicațiile când considerăm că sângele nu este gunoi, și nu dorim să îngroșăm gunoiul și cu miliarde de absorbante de unică folosință.

Cartea DeAnnei L’am readuce în prim plan importanța de a sărbători acest prag și viața în corp de femeie. DeAnna este născută în România și este pioneră la nivel internațional în domeniul revendicării menstruației ca rit sacru de trecere de la fată la femeie. Este o onoare să facem accesibilă una dintre publicațiile ei în română și să ne reamintim împreună, ca femei ale acestui pământ, care sunt darurile noastre și ale strămoașelor care trăiesc prin noi.

Descriere carte:

Cum ar fi dacă… Înainte de a avea prima menstruație mama ta nu doar că ar vorbi deschis despre asta, dar ar fi și încântată pentru tine?

Cum ar fi dacă… Ea ar sărbători asta cu tine, mai degrabă decât să te trimită în baie cu o cutie de tampoane?

Cum ar fi ca… Atunci când ai prima menstruație să te simți pregătită și sigură pe tine?

“Darul Femeii” aduce în prim plan importanța de a sărbători menstruația și viața în corp de femeie. Revendică necesitatea de a pregăti fetele tinere să-și asume feminitatea cu bucurie.

Această carte este
un dar pentru a sprijini fetele ca femei în devenire să se
conecteze la propriul lor ceas interior.

O
carte simplă, ilustrată artistic,
care re-aduce sacralitatea femininului într-un limbaj simplu și
ușor de înțeles de către fetele tinere ce
au trecut
pragul primei menstruații sau se pregătesc pentru ea.

Capitolele
scurte trec în revistă esența a ce e necesar ca
orice fată să știe pentru a trăi
asumată în corp de femeie și a primi cu bucurie darurile
feminității.

Este o carte de
asemenea vindecătoare pentru femei care vor să-și schimbe relația
cu menstruația de la renunțarea la prejudecăți și tabuuri
invizibile prezente și în cultura noastră la asumarea și
sărbătoarea feminității.

Din cuprins:

* Ce înseamnă să
fii femeie?

* Sângele nostru
este grețos??

* Ce este
menstruația?

* La ce să te
aștepți?

* Fiecare femeie
menstruează

* De ce este
puternică menstruația?

* Corpul tău este sacru

* Sarcina (Așa poți rămâne însărcinată)

* Produse menstruale
alternative

* Resurse

Nota autoarei în carte

Dacă vă interesează această carte ca material educativ pentru proiecte și școli sau doriți să vă implicați în distribuție la nivel local contactați-ne pe contactATsoriculuna.ro

Recenzii
editoriale

„Prima menstruație, pasul acela de la fetiță la femeie.
Viața unei femei ar curge în cu totul alt ritm și nivel de conștiință și conectare cu Sine, dacă am practica încă de la prima menstruație conectarea conștientă și din iubire cu propriul nostru sânge, cu corpul nostru, cu Pământul, cu a fi Femeie în corp de Femeie. Laura Maria Yara www.mariagaia.org

„Ții în mână o carte-minunăție. Care îți reamintește că a sosit și trăim deja timpul în care putem percepe că menstruația este o cheie de putere personală a femeii – cea care o inițiază în arta atenției îndreptate către înlăuntru.” Claudia Constantin, Terapeut transpersonal, Parenting Conștient, www.parentingconstient.ro

„Privesc
aceasta carte cu bucurie
infinită,
dar mai ales cu ușurare
la gândul
ca fiicele noastre nu vor avea nici o urma de îndoială

menstruația
este un proces firesc, și
nici o umbră
de rușine
asupra transformărilor
prin care le poartă
viața
în
corp de femeie. 

Această carte este deopotrivă ce aș fi avut nevoie ca tânară fată la tranziția către ciclicitate și ce am acum nevoie ca mamă pentru a o ghida pe fiica mea cu grație prin acest pas.”  Mihaela
Br
ăilescu,
Consilier
și
educator de s
ănătate
feminină,
www.foodfairy.ro 

„Menstruația este acel dar care te ajută să îți accesezi profunzimile, intuiția, puterea pântecului și conectarea cu natura. A sosit momentul să ne asumăm puterea feminină, să ne dăm voie să ne bucurăm de menstruație, să învățăm despre corpul nostru feminin, să descoperim ce înseamnă să fim în ritm cu menstruația și să ducem o viață cu relaxare și bucurie. Lia Bolte, Fondatoare Femeia Trezită, www.femeiatrezita.com

„Îmi
place toată
cartea:
legătura cu mama și bunica, să aud de yoni <<cum
ar fi să
știi că ai un spațiu sacru între picioare>>.
Mi-au plăcut
foarte mult imaginile.” Mira,
8.5 ani

„Aș
vrea să
îi
trimit cartea asta fetiței
care eram acum 20 de ani și
dacă
ar fi să
îi
scriu o scrisoare, i-aș
scrie: <<Corpul tău
e minunat, e templul tău
și
merită
blândețea
ta. Te va purta prin lume, vei experimenta prin el iubire,
satisfactie, durere și
boli, sarcini și
nașteri,
vor fi momente când
nu îl
vei trata cum ar trebui și
el tot acolo va fi, cel mai bun slujitor al esenței
tale: corpul tău.
Așa
că…un
mare mulțumesc,
plin de iubire pentru corpul care îți
folosește
atât
de armonios.>>”.

Maria,
femeie și mamă

„Am
citit schița. Uau! Mă gândesc la mine preadolescentă
si ce mult ar fi însemnat
să am acces la așa ceva… O educație sexuală cu blândețe. Îmi
place tot. Îmi plac întrebările din postfață că te provoacă să
îți imaginezi. totul arată
minunat. Exprimarea e atât
de blânda. O vreau și eu.” Maria
Benea, femeie și mamă, recenzie în avans.

“Thank you for being so dedicated to community collaboration, to quality and to high standards!” DeAnna L’am, Autoare

DeAnna L’am, Site autoare: www.deannalam.com
Red Moon School of Empowerment for Women & Girls™

*

Click pentru a cumpără cartea Darul Femeii pe Sori cu Luna aici.

Susține un proiect educativ de educație pe menstrualitate în școli desfășurat de echipa de la Școala în Pădure.

Despre carte au mai scris:

Ioana Ulmeanu in Revista Elle, 14 august 2020:  O carte despre menstruație le învață pe fete să se iubească mai mult.

7 thoughts on “Darul Femeii”

    1. Draga Mihai, curând o vom lansa public. Multumesc de interes! Contez si pe tine sa dai mesajul mai departe, si apreciez:o)

    1. Draga Ana, avem cupele sublima pe site in magazin dar nu au ajuns incă si absorbantele textile sa facem pachete. În septembrie sigur vom avea posibiliattea să fi creative să să avem pachete pe site. Revino:o) esti si pe grupul de facebook Sori cu Luna? te astept cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *