fbpx

 

Bun găsit!

Sunt inițiatoarea platformei Sori cu Luna: moașă de inimă, catalizatoare jucăușă de procese de schimbare, specialistă pe pace, conflicte și echitate socială, autoare. 

Sunt specialistă în pace, conflicte și gen social, cu experienta de lucru pe trei continente în domeniul egalității de gen și transformării conflictelor prin metode pașnice. Lucrez cu o metodologie de training și facilitare de procese de grup care implică ființa integral minte-emoție-corp prin mișcare, teatru, dans, artă şi joc. ( scurt bio profesional   & Ina Curic CV_2022)

Am lucrat cu mai multe organizații internaționale și agenții ale Națiunilor Unite in Irak, Burundi, Rep. Dominicană, Sudanul de Sud. Am făcut cercetare locală și colaborat cu trupe de teatru, de artă socială și intervenție in comunitate pe diverse teme de educație integrală.

De 20 ani am o viață profesionistă de zi și una de noapte. Viața de zi a integrat și practicat studiu, cercetare, scris, metode de formare transformaționale pentru a aplica în domeniul schimbării sociale cu o viziune a echității și justiției posibile pentru toți.

Viața de noapte a aplicat teoria în propria viață și ființă, “walking the talk”/ “practică ce predici”, integrând mereu reflecția și inima pe ce nu funcționează și de ce, oricât de multă muncă vizibilă și efort am pune pe tapet, deasupra mesei. Sabotaje inconștiente, subconștient colectiv, rezistență profundă la schimbare. Diviziunea între femei și bărbați și violența care a înlocuit parteneriatul în ultimele câteva mii de ani e vie și profundă în colectiv și în fiecare dintre noi, ca moștenire.

Lecții, modele, inspirație – de unde învățăm și aplicăm lecții care să ducă cu adevărat la transformare dincolo de vorbe goale/ “lip service”?

Natura a apărut mereu cu răspunsuri simple. Cum învățăm de la eco-sistemul care este, în ansamblu, o ființă vie, să trăim cu toate componentele în armonie?

După cercetare, scris și activism social pe marele război dintre sexe care merge, simbolic, până la Adam și Eva, și după lucru în câteva zone post-război, am ajuns în Republica Dominicană în 2008.

Lucram în birou cu Națiunile Unite, la singurul centru de training și cercetare pentru femei, în timp ce societatea civilă civilă dominicană era, frecvent, în stradă. Colegele noastre de breaslă din Dominicana făceau același lucru ca și mine ziua.

Noaptea însă femeile se întâlneau pentru ceremonii de lună. Revendicau astfel principiul spiritual feminin, ancorându-se în curentul profund de reflecție și transformare interioară pentru a avea un contra-balans eficient pentru activitatea și efortul din afară.

Luna m-a chemat înapoi acasă. În Dominicană am renăscut româncă. A fost clar că se cere să aduc traista de povești și lecții și acasă. Pentru a aduce această cunoaștere și activitate integrată de a crea și lucra pentru echilibru, parteneriat și armonie atât în zi cât și în noapte, atât la lucru cât și acasă.

Dacă rezolvăm armonia interioară între principiile masculin și feminin fiecare, promisiunea misticilor – de la Dalai Lama, la Krishnamurti, Hafiz și Rumi – este că vom vedea alte proiecții, mai minunate, în afară.

Sori cu Luna este un copil de poveste care iese în lume după o sarcină spirituală lungă. E o invitație la colaborare, susținere și acțiune împreună ca femei conștiente care plăsmuim viziunea despre cea mai frumoasă lume pentru noi și copiii noștri.

Hai și tu în comunitatea Sori cu Luna pe Facebook.

Publicațiile mele din 2003 și 2005 pe tema echității de gen, a stimei de sine pentru fete și a relațiilor parteneriale între femei și bărbați sunt accesibile gratuit AICI.

Alte proiecte de viață și lucru:

Sunt mamă din 2011 și 2014 a două fete care duc mai departe firul roșu de conectare între femei. Responsabilitatea de a da mai departe armonie și pace interioară, de a practica în familie ceea ce vreau să văd în afară e mare.

Din 2015 în România cresc un proiect de educație integrală în natură, sub umbrela Școlii în Pădure. www.scoalainpadure.ro

Din 2017, am lansat o platformă internaţională de poveşti pentru pace pe www.imaginecreatively.com. Poveştile mele “de adormit copiii şi trezit adulţii” includ instrumente de practică pentru a dezvolta competențe emoționale și de rezolvare de conflicte pentru o viață în armonie. Poveștile mele au obținut trei premii internaționale de carte in 2018 si 2019.

Numitorul comun pentru lucrul meu este natura, înțelepciunea simplă și veche de a ne ancora în corp, sincroniza cu ritmurile naturii, practicând o logică globală a grijii.

Și ziua și noaptea. Sub soare și la lună.

*

Chem surorile pe cerc!