fbpx

Luna Roșie este prima agendă cu Luna nedatată, după cele trei ediții de Luna Lila. Un produs 4 în 1 pentru a susține bunăstarea în corp de femeie.  Jurnal de artă pe ciclicitate feminină, caiet de practici feminine, carte de desenat mandale și agendă nedatată pe care fiecare femeie  poate începe oricând să-și urmăreacă propriul ciclu menstrual.

Luna Roșie aduce  din nou subiectul menstruației ca parte din sănătatea și firescul de a fi în corp de femeie.

Milioane de femei menstruează zilnic, și totuși acest subiect este fie încă acoperit de multă ignoranță, prejudecată și tabuuri sociale, fie supra-medicalizat de industria medicală ca alte procese fiziologice normale din corpul femeii. Milioane de femei suferă în corp de femeie, emoțional și fizic, plătind un preț greu, cultural vorbind, pentru ceea ce poate fi trăit ca un dar, atât personal cât și cu lecții valoroase pentru cum trăim și funcționăm în social.

Luna Roșie ca jurnal de artă readuce, prin arta cucuteniană:

  • Re-amintire a zestrei noastre culturale și umane
  • Re-conectare la rădăcini, corp, strămoși, cultură
  • Re-conciliere și pace cu natura noastră profundă
Ilustrație de Gabriela Gergely; Poezie de Ionela Sandrina Mihuleasc, artistă din Cucuteni care a reinviat ceramica superbă a acestiei culturii străvechi
Ilustrație de Gabriela Gergely; Poezie de Ionela Sandrina Mihuleasc, artistă din Cucuteni, Iași, care a reinviat ceramica superbă a străvechii culturi cucuteniene.

Luna Roșie revendică atât firescul cât și sacrul menstruației. Jurnalul aduce din învățăturile ancestrale, păstrate de puține popoare indigene până astăzi, o viziune pozitivă asupra menstruației ca parte din natura și spiritualitatea feminină. Oferă un cadru de reflecție conștientă pentru experimentarea vieții în corp de femeie. Un cadru de conversație cu sine și în cerc de comunitate pentru a reveni la sursa puterii feminine și a înțelepciunii din interior.

În plus, oferă repere pentru viață sănătoasă și armonioasă în corp de femeie, de la reperele ciclului menstrual la echilibru hormonal, stil de viață sănătos, mișcare, nutriție și gestionarea emoțiilor.

Ai posibilitatea de a te armoniza cu propria ta natură și de a aduce conștiență, reflecție și relaxare în fiecare ciclu menstrual. Un instrument care te invită să-ți folosești creativitatea pentru a pune în armonie rațiunea, emoția și corpul și a te bucura de viața în corp de femeie.

Luna Roșie include instrumente și inspirație pentru:

  •  a accesa propria intuiție (exerciții de centrare în corp, auto-cunoaștere și practici de amplificare a energiei feminine)
  • a înțelege cum mersul lunii și ciclul menstrual sunt conectate
  • a te armoniza cu propriul tău ciclu menstrual
  •  a face harta lunară a propriului ciclu cu patru anotimpuri interioare pentru a te cunoaște mai bine și a-ți urmări propriile ritmuri și tipare
  • areflecta la și trece cu ușurință prin disconfortul ce poate apărea (întrebări de conștientizare, afirmații de re-echilibrare, plante și abordări holistice, practici feminine, mișcare blândă)

  •  conștientiza aspecte care țin de sănătate feminină, linii ancestrale, parteneriat cu bărbații, suroritate și relații cu alte femei
  • și a te accepta și iubi deplin în corp de femeie.

Prin instrumente concrete și informație de referință, Luna Roșie te inspiră la alegeri conștiente și îți lasă spațiu liber pentru a-ți manifesta creativitatea și înregistra reflecțiile tale. Luna Roșie este un ghid practic pentru viață armonioasă în corp de femeie.

Orice cale funcționează, dacă practici. A fi tot mai mult în armonie cu ceea ce ești în corp și a face alegeri care susțin natura ta de femeie dau o „rețetă” simplă de sănătate și bucurie.

Artă de inspirație cucuteniană

Ne uităm în toate direcțiile după învățături care să ne susțină creșterea spirituală ca ființe. Fiecare cale și practică are valoare ei și putem învăța de la fiecare, din est, și vest, nord sau sud. Și totuși ne-am putea uita mai mult și in propria noastră istorie, pe aceste pământuri, pentru a valorifica moștenirea noastră culturală.

Luna Roșie aduce inspirația arta extraordinei culturi Cucuteni-Tripolie care a existat pe pământurile noastre cc 5200- 2700 î.e.n. – una din cele mai vechi civilizații din lume care:

* onora cultul Marii Zeițe Mamă și fertilitatea corpului de femeie

* recunoștea parteneriatul dintre femei și bărbați fără dominația unui sex asupra celuilat

* nu avea arme și violență organizată în armate, nu cotropea și ocupa alte teritorii

* avea schimburi de artă și culturale pe un areal geografic foarte larg

*avea o structura socială egalitară fără discreptanțe mari între clase sociale

Avem de ce să fim mândre. Avem ce restaura în ființă vie.

O cultură a colaborării între femei și a cercurilor ca spații de întâlnire

Să ne susținem împreună, în comunități de femei, să ajungem la acest simplu și natural care se simte bine, sănătos și armonios.

Pentru a ilustra aspectul de colaborare între femei, Luna Roșie a fost un proiect de artă și scriere colectivă.

Contributoarele la Luna Roșie sunt femei specialiste experiență bogată în diverse domenii conexe armoniei în corp de femeie. Unele dintre ele au comunități pentru femei unde poți găsi susținere specifică pentru sănătatea ta feminină. Caută susținere pentru a integra înțelepciunea ciclicității feminine în viața ta.

Sori cu Luna – fondată de Ina Curic. Platformă de suroritate. Ciclitate feminină. Menstruație conștientă.

Eu și Endometrioza – fondată de Clarisa Iordache. Asociație care promovează conștientizarea pe teme legate de endometrioză, o afecțiune serioasă care afectează 1 din 10 femei.

Femei cu Poftă de viață – fondată de Claudia Buneci, nutriționistă și coach pe sănătate funcțională pentru femei.

Adela Dumitriu – Astroloagă, Cheile Genelor & Human Design

Andra Vișan – Arhetipurile din înţelepciunea Calendarului Mayaş

Bianca Cîmpeanu –  Facilitatoare Access Conciousness Bars

Clarisa Iordache – Practician E.F.T. și Matrix Reimprinting

Claudia Buneci – Nutriționistă și coach de sănătate funcțională

Felicia Popescu – Afecțiuni feminine din perspectiva legilor biologice

Laura Maria Yara – Înțelepciune din tradiția bunicilor ancentrale andine

Lia Bolte – Trainer în practici taoiste – Ritual de Lună Plină

Simona Pickhardt – Naturopat, Intuitiv Medical – ciclu menstrual & fertilitate

Artiste ilustratoare:

Anca Culachi-Roșu (inclusiv coperta)

Olivia Maria Crucița Pașca

Gabriela Gergely

Cristina Gaborov

Marina Cernat

Accesează descrierea completă a produsului & cumpără în magazin Sori cu Luna aici.