August Verde de Inimă

De la Ziua Internațională a Surorilor din 2 august în 2020 propunem o lună August Verde de Inimă în care să sărbătorim puterea comunității și a solidarității feminine.

Înscrieri aici pentru sesiunile private online. Vei primi email de reamintire pentru sesiunile care sunt în cadru privat online.

De la Școala în Pădure, unde avem “povești de adormit copiii și de trezit adulții“, propunem – prin platforma de suroritate asociată Sori cu Luna- o lună de sărbătoare în comunitate, de cerc deschis, de conectare atât la rădăcinile noastre culturale străbune cât și la viziunea a ceea ce dorim să creăm pentru viitorul familiilor și comunităților noastre.

Prin conversații conștiente, ateliere online, joc (serios!), ceremonii, ritualuri, sesiuni de vindecare și integrare, dans și practici feminine online deschidem spații pentru femei să vină împreună, să desfacă trecutul și să pună în interior semințe noi pentru un prezent în bucurie și viitor co-creat în armonie.

Aducem logica grijii integrate față de sine, ceilalți și natură. Vom angaja emoția, rațiunea și corpul – la intersecția cărora avem atât învățarea transformatoare cât și integrarea ființei și vindecarea traumei moderne de “prea mult care se întâmplă prea repede” .

Această este o invitație deschisă de a te alătura ca picătura unui val pe care il creștem împreună.

Vizuinea este de a construi un val de constientizare si vizibiltate pe teme legate de femei si suroritate.

Nu este necesară inscrierea pentru a fi activă pe social media și in grupurile in care ești pe teme femeiești.

Înscrierea AICI permite acces doar la sesiunile private și ritualurile și ceremoniile care se vor desfășura pe zoom. 

Pentru a te implica personal:

  • Folosește #lunasurorilor #apreciazaosora #darulfemeii pentru a aprecia femeile care sunt importante in viața ta. Dă inspirația mai departe.
  • Participă la conversațiile deschise pe grupurile de femei in care esti activă (pune intrebări, deschide conversații). Facem asta in primul rând pentru noi.
  • Invită femei prietene la o seară de film impreună din cele propuse pentru inspirație și discuție (Cortul Roșu, Izvorul Femeilor)
  • Un cort roșu in comunitatea ta? Cum ar putea arăta un spațiu sigur pentru impărtășire și susținere feminină?
  • Organizează o petrecere de lună nouă sau lună plină cu femei.
  • Ia cartea Darul Femeii si arat-o altor fete și femei din comunitatea ta care ar putea găsi in ea o mare inspirație, ușurare, putere de a rescrie povestea cu menstruația și corpul de femeie

Calendar:

Sâmbătă 1 august – Deschidere cerc pe Sori cu Luna, grup de facebook si alte grupuri de femei

Duminică 2 august Ziua Internațională a Surorilor

Alăture-te pentru a aprecia o femeie, soră, de acasă sau adoptată in spirit.

#lunasurorilor #apreciazaosora; #adoptaosora; #solidaritatefeminina

Luni, 3 august Lansare de carte online “Darul Femeii: Trăiește menstruația cu bucurie“.

Ora 17: Autoarea DeAnna L’am este în direct la Emisiunea Universul Feminin, Radio Shalom România.

Ora 19.00 Live pe Canalul Youtube Școala în Pădure: „Dar din dar: de la femeie la femeie”. De la acceptare la celebrarea naturii feminine: cum educăm și pregătim fetele, cum susținem femeile și mamele în călătoria de asumare și revendicare a darului menstruației?

Panel cu Ina Curic, editoarea cărții în română și gazdă la Școala în Pădure & Sori cu Luna cu invitate Adela Haru (Life in Balance), Georgiana Spătaru (Exerciții de fericire), Iunia Pașca (Cerc de femei/ Cercul Lunii), Lia Bolte (Femeia Trezită), Laura Maria Yara (Maria Gaia), Mihaela Brăilescu (Food Fairy).

Urmează mai multe detalii pentru celelalte sesiuni. Pe măsură ce facem primii pași împreună.

Aici sunt doar activitățile online sau sugerate pentru acasă. Unele sunt live pe canalul Youtube de Școală în Pădure. Altele – Ritualurile și ceremoniile- se vor desfășura în cadru privat pe zoom și necesită înscriere AICI.

Temele pe care vrem să auzim și să împărtășim povești în Luna Surorilor sunt mai jos. Alătură-te cu share, buzz online, tag prietene, oferă aprecieri, spune din povestea ta de femeie. In fiecare duminică, avem zi de viziune împreună despre cum ne putem umple lumea de bucurie.

Suroritate în firul roșu

Darul menstruației

De la fată la femeie

De la mamă la fiică

De la soacră la noră

Cortul roșu: local & global

Artă feminină

Sărbătoarea Zeiței

Alătură-te valului. Oceanul este format din picături.

Când femeile se adună, pot muta munții. 

Când femeile se adună în cerc, lumea se vindecă.

Vii și tu? Și dacă nu ne prinzi online primești linkul.

Participarea online la sesiunile private necesită înscriere AICI.

Vei primi email de reamintire pentru sesiunile care sunt în cadru privat online.

3 thoughts on “Luna Surorilor”

  1. Este minunat ceea ce faceti femei minunate! Sunt binevuvantata ca am la indemana atatea resurse pentru a-mi hrani feminitatea. Este necesara aceasta sustinere magica a femeilor! 🤗🤗🤗❤️❤️❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *