fbpx

Podcast Sori cu luna

Deschidem o serie de conversații cu surori și călăuze pe cale despre parteneriatul interior yin-yang reflectat în afară în relații femei-bărbați. 
Sori cu Luna este o platformă deschisă pentru suroritate și reflecție despre cum putem crea și susține împreună o lume în parteneriat și armonie, ca femei conștiente și în relații armonioase cu bărbați. 

Încurajăm astfel o cultură de dialog, co-creație și colaborare.

Intenția acestui podcast este de a aduce invitate și invitați care lucrează pe teme legate de putere feminină și armonie relațională și care pot aduce valoare, inspirație și instrumente de practică pentru o viață în armonie, ancorată în corp, conectată la natură.

Ascultă-te, inspiră-te, caută invitatele pentru a afla mai multe, și hai pe Sori cu luna, grup pe Facebook pentru a participa la conversație în cerc extins. 

Episodul nr 9. Gazda Sori cu Luna, Ina Curic cu invitate – Andrada Todea – Psihoterapeut din Târgu Mureș și fiica ei Ilinca de 14 ani, elevă la Liceul de Artă. Despre linul și firescul de a împărtăși ca mame cu fetele noastre subiecte legate de menstruatie, feminitate, ritual cu lună.

  • cum au susținut trasmisiunea mamă – fiică Agendele Luna Lila si cartea Darul Femeii de la Sori cu Luna.
  • plantarea Lunii, oferirea sângelui menstrual pământului si cum putem da mai departe informația asta, fără teamă de judecată.
  • tranziția către absorbante ecologice, textile si cât de naturală poate fi.
  • responsabilitatea pe care o avem fiecare de a da mai departe mesaje din ceea ce suntem si practicăm, comunității mai largi.
  • recomandări pentru mame si fiice.
  • “Instrumente care m-au ajutat sa transmit mai ușor aceste informații Ilincăi” – agendele Lila. “A fost magic să facem ritualurile de Lună împreună, cu agenda Lila 2021.” (Andrada Todea )
In episodul nr 8 vorbim cu Cristina Dinu Popa, psihoterapeut, despre importanța de a cultiva o relație cu corpul și a fi un model de naturalețe pentru copiii noștri in ce privește corpul, menstruația, sexualitatea.
 
Am pornit de la cursul Cristinei pentru părinți despre Sexualitate, corp și relații – cu accent pe faptul că e important ca părintii să înceapă cu proria educație. Nu putem da mai departe ceea ce noi nu am avut și nu trăim: o relație de firesc și natural cu corpul si toate procesele și funcțiile sale.
 Am trecut scurt prin cartea “Darul Femeii: Trăiește menstruația cu bucurie”, 2020,  care pregărește tinerele fete să întâmpine prima menstruație firesc si sacru in același timp.
* De ce să vorbim copiilor despre corp, procese naturale in corp, organe sexuale cât mai devreme? – In adolescență e prea târziu.
* Cum mergem dincolo de rușine și tabu pentru a discuta deschis, a afla cum funcționează corpul, a răspunde la intrebări și a anticipa curiozirățile copiilor? 
* De ce e important să vorbim despre menstruație în mod firesc și băieților și bărbaților pentru relații armonioase? 
“Nu e un dat ca ei știe ce simte femeia la menstruație”.
Cursul Cristinei prin care au trecut mai mult de 150 de părinți in ultimul an este o resursă superbă pentru părinți.
Il puteți accesa aici
https://cristinadinupopa.ro/

In episodul nr 7 îl avem invitat pe Ioan Abageru, inițiator și co-creator al agendei datate cu luna pentru bărbați, Crai Nou 2021. Ioan este producător de cidru artizanal și vinuri premiate în Bihor pe care le îmbuteliază după fazele lunii.  Livada lui ecologică unde face lucrările după lună  include pomi fructiferi, mure și viță de vie. 

A doua ediție a Agendei Luna Lila pentru femei a venit în 2021 în companie cu o agendă datată cu luna și pentru bărbați.

Întrebări și teme de reflecție abordate: *De ce o agendă cu luna și pentru bărbați? (companion la Luna Lila pentru femei).  ** Care e valoarea practică a unei astfel de agende? ***Cum simt bărbații energia lunii? Demontarea mitului că femeile simt mai bine energia Lunii. ***Cum ar ajuta conștientizarea energiei fazelor lunii femeile și bărbații care sunt în relație împreună? ***Importanța conectării la emoții și auto-observare în diferitele faze ale lunii.

Info detaliate despre ambele agende cu Luna se găsesc aici:https://soriculuna.ro/agende-2021-datate-cu-luna-luna-lila-crai-nou/  

https://soriculuna.ro/magazin

În acest episod, nr 6,  Lia Bolte abordează cu Raluca Rusu un subiect actual dar pe care încercăm să îl punem sub preș: 

Violența din relațiile de cuplu.

Raluca este jumătatea din Jurnal de cuplu – un portal de educație relațională în România.

Întrebări și teme de reflecție abordate cu Raluca Rusu:

– Ce este violența domestică? – Câte forme sunt? – Ce este violența nevăzută? – Efectele abuzului asupra copiilor – De ce stau victimele într-o relație abuzivă? – Strategiile abuzatorilor – Ce este abuzul Gaslight? – Raport victimă – agresor – Ce poți face ca să ieși din abuz?

Raluca Rusu – Specialist profiling, trainer & consilier de dezvoltare personală, nlp-coach, terapeut de cuplu

Website – https://ralucarusu.wixsite.com/ralucarusu/despre-mine Pagina Facebook – https://www.facebook.com/coaching.ralucarusu/ Jurnal de Cuplu – https://www.facebook.com/jurnaldecuplu

Lia Bolte este fondatoarea proiectului Femeia Trezită www.femeiatrezita.com

În episodul 5 o avem invitată de la Cluj pe Camelia Bulea, femeia care ne inspiră pe blogul în Căutarea Feminității și care aduce un spațiu de încredere pentru femei să se trăiască din interior, prin conexiunea la corp emoții și simțire.
Întrebări și teme de reflecție abordate:
* Ce este specific corpului feminin?
* Cum revii la tine ca femeie?
* Diferența intre femeia Victimă și femeia Inițiatoare
* Cum ne asumăm corpul, emoțiile, Alegerile?
* Ce este viziunea feminină?
* Înțelepciunea corpului
* Practici simple de revenire la esența feminină
Mai multe despre Camelia
Camelia Bulea este coach și terapeut. În 2019 a fondat Megami Coaching pentru a crea un spațiu de siguranță, în care femeile sa ducă lumina în  cele mai profunde părți ale ființei lor pentru a se accepta și a-și  îmbrățișa esența. Blogul Cameliei – În căutarea feminității – reprezintă călătoria ei de devenire și transformare pe care o împărtășește cu femei care se caută pe ele însele.

Episodul 4: În acest episod Lia Bolte vorbește cu Liana Buzea, o româncă curajoasă care aduce valul schimbării atât în România cât și în străinătate. Poate ați auzit de Let’s Do it Romania! proiectul de curățare a țării pe care Liana l-a adus în România.

De la proiecte ecologice, protecția mediului, plantări de copaci spre sexualitate, relația armonioasa cu corpul Liana aduce o contribuție bogată în comunitate.

Întrebări și teme de reflecție abordate:

*Legătura dintre ecologie și sexualitate     *Asumarea autenticității feminine        *Care e povestea femeilor care susțin comunități feminine?       *Importanța și nevoia comunităților feminine           *Ce este un Coach Somatic în sexualitate?  *    Povestea ei si comunitatea ce a construit-o in Romania *    Modele Feminine și ce ne influentează *  Cum ne menținem Feng Shui-ul feminin?

Liana Buzea este Sexological Bodyworker™ Certificat, Consilier în Dezvoltare Personală, Practician Somatic Experiencing® în formare și ecologist activist de peste 17 ani. O găsiți pe https://lianabuzea.com, YouTube: https://www.youtube.com/user/lianabuzea Instagram: https://www.instagram.com/lianasexualitycoach  

Episodul 3: Soră bună, Soră vitregă: Despre Feminitate și Suroritate cu Lia Bolte

Vorbim pe șleau și cu empatie cu Lia Bolte, fondatoarea proiectului Femeia Trezită, despre suroritate și feminitate. Lia Bolte este pioneră în domeniul lucrului pe feminitate, practici tantrice și putere feminină în România. Cu multă experiență de formare în domenii diferite în spate și o listă de formări specifice impresionantă, Lia distilează proiectul Femeia Trezită din 2012.

Întrebări și teme de reflecție abordate cu Lia:
* Relația cu alte femei – dincolo de femeile cu care lucrezi: cum să vedem unicitatea și frumusețea fiecărei femei, ca un câmp cu flori, fiecare deosebită.
* Relațiile dintre femei pe continuumul admirație – invidie – cum îl depășim? Prin auto-empatie și lucru conștient cu sine
* Relația dintre rana cu mama, neîncrederea în femei și frica de propria feminitate
* De ce nu e necesar să ne fie frică de competiție?
* Cum ne putem elibera de judecata și proiecție, una asupra celeilalte…

Episodul 2: Despre ciclicitatea feminină cu Laura Maria Yara 

Suntem în corp de femeie și lunar menstruăm. Care este darul? Ce înseamnă să fim femei?
O scurtă conversație cu Laura Maria Yara de introducere în importanța ciclicității feminine și a trăitului conștient în corp de femeie.
Laura trăiește de mai muli ani în Brazilia și este ucenică pe calea Tribo da Lua care urmează învățăturile bunicilor ancenstrale din Anzi.

Episodul 1. Agenda Luna Lila & Planificare de tip Yin Yang cu Camelia Nistor

O conversație între Camelia Nistor, formatoare cu multă experiență inclusiv pe teme de gen social, inițiatoarea Atelierului FeminYin, și Ina Curic, gazda Sori cu Luna, platformă pentru suroritate și parteneriat interior. 

Vorbim despre Agenda Luna Lila 2020 și planificarea lucrului și a vieții din energie masculină sau feminină.