fbpx

Resurse gratuite 

Mandala Lunii

Cunoașterea ciclului menstrual este începutul înțelepciunii pentru orice femeie.Te inițiezi astfel în cunoașterea propriul tău ritm unic, interior.

Devino conștientă de luna din propriul tău corp (ciclul menstrual) și Luna de pe Cer ca ghid!

Mandala lunii este o fișă cadru pentru a conecta ciclurile lunii cu propria ta menstruație. 

Citește articolul despre importanța observării atente a ciclului menstrual, cu ajutorul unui instrument pratic. Ia-ți timp să-ți observi tiparele la nivel fizic și emoțional pe parcursul mai multor luni.

Ce ai de câștigat? Conștiență, relaxare, acceptare în corp de femeie. Cunoscându-ți corpul, îți revendici puterea de femeie.

Biblioteca Cortul Roșu rămâne online după summitul în care a fost creată în martie 2023, la care am adăugat în timp alte resurse. 

Salutăm înțelepciunea de femeie care își ia timp de tihnă, regenerare, recalibrare, inspirare. Suntem portal între lumea materială și cea invizibilă, să ne amintim că menstruația in sine este o practică spirituală.

Te invităm să intri in Cercul Interior pentru acces la toate sesiunile de interviu și practică valoroase înregistrate.

Pentru inspirație și bonus de Cort Roșu gratuit înscrie-te aici. 

Podcast Sori cu Luna

 

Deschidem o serie de conversații cu surori și călăuze pe cale despre parteneriatul interior yin-yang reflectat în afară în relații femei-bărbați. 
Sori cu Luna este o platformă deschisă pentru suroritate și reflecție despre cum putem crea și susține împreună o lume în parteneriat și armonie, ca femei conștiente și în relații armonioase cu bărbați. 

Intenția acestui podcast este de a aduce invitate și invitați care lucrează pe teme legate de putere feminină și armonie relațională și care pot aduce valoare, inspirație și instrumente de practică pentru o viață în armonie, ancorată în corp, conectată la natură. Încurajăm o cultură de dialog, co-creație și colaborare. 

Ascultă-te, inspiră-te, caută invitatele pentru a afla mai multe, și hai pe Sori cu luna, grup pe Facebook pentru a participa la conversație în cerc extins.

 

Cercuri de femei

Cerc de femei – Spațiu de comunitate pentru co-creatoare & co-gardiene

Dintotdeauna femeile și-au tras putere, inspirație și sprijin din întâlnirea cu alte femei. Dincolo de întâlniri facilitate profesionist pentru care există și în România multe femei ghid, consiliere, terapeute și preotese moderne – orice femeie poate fi gazda unui cerc de femei, respectând anumite principii și cu o intenție clară pentru cerc. Cu cât mai multe dintre noi revendicăm spațiul cuvenit celebrării energie feminine și o ancorăm în corp, inimă și relații, cu atât contribuim la echilibrarea și armonizarea lumii care exaltă energia masculina dezechilibrat de câteva mii de ani încoace.

A fi gazdă în cel mai simplu sens al cuvântului implică a avea grijă de toți oaspeții, a se conecta, da cuvântul, orienta procesul de cerc astfel încât toată lumea să se simtă implicată, apreciată și invitată să contribuie. Responsabilitatea gazdei e cea a liderului transformațional, pune accent pe construirea și menținerea relațiilor, comunicare și transformare.

Pentru a încuraja deschiderea inimii într-un spațiu emoțional sigur, care permite chiar și disensiuni procesate cu empatie și deschidere, există câteva principii și reguli pentru cerc importante de respectat. Vezi și articolul Ce este un cerc de femei, cu mărturii despre cât de magic poate fi cercul de femei.

„Cercul este o ceremonie de fiecare zi: invenția din vechime a strămoașelor noastre care – observând cum natura glorifică această formă în miriade de feluri- au revendicat cercul ca centru spiritual al comunității. Onorat prin ritualuri simple de deschidere și închidere, gratitudine și apreciere, Cercul este un vehicul atât pentru a împărtăși povești cât și pentru a le transcende. În Cerc conversăm cu divinul”. Baraka Elihu

Publicații gratuite

 

Inegalitatea de gen: violenţa invizibilă, de Ina Curic, Lorena Vãetişi, 2005

Cartea abordează problematica violenței împotriva femeilor din perspectiva studiilor de pace, la nivel direct, cultural și structural. Publicaţia este structurată ca un  instrument practic de conştientizare, problematizare şi abordare a fenomenului violenţei împotriva femeilor ca o problemã realã şi complexã care ţine de responsabilitatea tuturor. Util pentru lucru de conștientizare cu grupuri de tineri, studenți sau în programe educative. 

Descãrcă aici publicaţia Ina Curic Inegalitatea-de-gen-violenta-invizibila

Paşi spre Ţara Egalitãţii: o provocare pentru fete şi bãieţi 

Broşură şi ghid de activităţi cu şi pentru tineri, Autoare: Ina Curic., 2005  – „E bãiat sau fatã?” este de obicei prima întrebare care se pune la naşterea unui copil, care influenţeazã în mod decisiv viaţa acestuia. Aşa cum printr-o pereche de ochelari cu lentile verzi vedem lumea în verde, în timp ce prin lentile galbene vedem lumea în galben, în mod similar, informaţiile pe tema inegalitãţii şi discriminãrii de gen ne pot ajuta sã ne dezvoltãm un filtru prin care sã vedem/înţelegem mai bine provocãrile cu care ne confruntãm în viaţa de zi cu zi ca fete şi bãieţi, femei şi bãrbaţi. Descarcă publicaţia:  Ina Curic -Pasi-spre-tara-egalitatii 

Fete DA! 

O brosură care promoveaza  solidaritatea si  încrederea în sine a tinerelor fete, incurajand dialogul în ceea ce priveste provocările zilnice cu care ne confruntăm ca fete și femei în România. Descarcă aici Ina Curic Fete-da-brosura 

Principii și reguli de bună practică pentru Cercuri de Femei

A fi gazdă în cel mai simplu sens al cuvântului implică a avea grijă de toți oaspeții, a se conecta, da cuvântul, orienta procesul de cerc astfel încât toată lumea să se simtă implicată, apreciată și invitată să contribuie. Responsabilitatea gazdei e cea a liderului transformațional, pune accent pe construirea și menținerea relațiilor, comunicare și transformare.

Pentru a încuraja deschiderea inimii într-un spațiu emoțional sigur, care permite chiar și disensiuni procesate cu empatie și deschidere, discutați câteva principii și reguli pe care să le respectați și reamintiți în cadrul întâlnirilor.

* Cum creăm un spațiu de relaxare și împărtășire a provocărilor și bucuriilor feminității?

* Cum ne putem privi și recunoaște ca grozave și perfecte exact așa cum suntem în locul în care suntem?

* Cum ne putem susține împreună?

Reguli practice:

* Lăsăm tehnologia la ușă sau pentru momente alese împreună (aparate foto, telefoane)

* Vorbim la persoana I (despre mine, emoțiile, umbrele și proiecțiile mele), nu despre ceilalți.

* Ascultăm și empatizăm fără întreruperi, dat sfaturi, terapie

* Stăm în prezent: ce e viu în mine aici și acum (trecutul și viitorul )

Pentru a accentua spațiul sacrul, sunt utile deschidere și închiderea cercului cu un ritual simplu pornind de la rostire cu sens a cuvintelor, invocare a direcțiilor, celor patru elemente, lumilor invizibile care ne susțin.

Exemple de activități care hrănesc energia feminină:

De câte ori nu ai terminat o propoziție despre ce trăiești înainte să fii întreruptă cu “oh, și eu…”, “dar de ce nu…?”. A vorbi conectează femeile la energia masculină și dă teren ușor dominanței și competiției în detrimentul ascultării și receptivității. Conectarea prin vorbe cu alte femei este prețioasă. Cum putem trece însă și dincolo de vorbe? Să ancorăm energia feminina în corp pentru a o lăsa se exprime.

  • dans (de orice fel) care fluidizează corpul și curgerea energiei
  • cântec (folosirea vocii)
  • orice fel de practică care aduce centrare în corp și folosește cele cinci simțuri (orice femeie poate contribui o practică personală prin rotație)(masaj, uleiuri esențiale, gustări deosebite, meditații de orice fel, )
  • împărtășire a vieții emoționale prin exprimare (conștientizare și empatie)

Principii pentru dialog și reflecție

Exprimare și Ascultare ca martore în cerc: fiecare voce este importantă și are spațiu să fie exprimată. Respectăm fiecare experiență ca unică și fiecare femeie ca responsabilă și capabilă să-și gestioneze realitatea. Recunoaștem fiecare proces de viață ca perfect și egal în cerc

Siguranță: Păstrăm confidențialitatea pentru ceea ce se întâmplă în cerc, protejăm dreptul fiecărei femei la anonimitate. Vedem simbolic dincolo de poveștile noastre, vedem tipare dincolo de nume și detalii biografice. Nu dăm exemple folosind nume pentru a nu ne păcăli cu biografii și a vedea propriile tipare pe care le atragem și creăm.

Compasiune: practicăm deschiderea inimii pentru fiecare dintre femeile prezente, inclusiv pentru noi însene.

Adevăr: ne exprimăm adevărul propriu la persoana I. Ne abținem de la sfaturi, de la a vorbi despre cealaltă. Observăm și liniștim conștient obiceiul de a reacționa, recapitula și salva alte persoane.

Mister: onorăm strămoașele noastre a căror energie este prezentă în noi. Mulțumim învățătoarelor și ghidelor noastre spirituale. Sărbătorim expansiunea spiritului și misterele vieții. Onorăm ființele elementale care ne susțin și lumina din interiorul fiecăreia.

Gratitudine: pentru tot ceea ce se oferă în cerc spunem „mulțumesc”, spunem mulțumesc pentru toate darurile și pentru fiecare prezentă la cerc.

Tăcere și liniște: permitem tăcerii să fie prezentă între noi. Înțelegem că magia cercului include momente de tăcere.

Vindecare și integrare: ținem spațiu pentru vindecare și integrare în cerc, pentru spațiu de pace și acceptare. Permitem și susținem în tăcere exprimarea emoțiilor.

Diversitate și unitate: recunoaștem și sărbătorim toate vocile ca parte din unitate. Acceptăm toate căile, perspectivele și modurile diferite de a face lucrurile. Știm că ne unesc mai multe lucruri decât ne despart. Căutăm punțile dintre noi și țesem conexiuni de de inimă.

Suroritate: recunoaștem că fiecare femeie este o soră, ne eliberăm de frică, ne dezvățăm de competiție. Ne acceptăm așa cum suntem în fiecare moment ca perfecte și pe cale proprie de devenire spirituală, susținându-ne reciproc.

Inscrie-te la Newsletter Sori cu Luna AICI pentru a primi vești, noutăți, inspirație.