fbpx

Mandala Lunii

Descarcă gratuit AICI o diagramă pentru a-ți cartografia ciclul menstrual.

Citește și articolul despre importanța observării atente a ciclului menstrual, cu ajutorul unui instrument pratic.

Descarcă mandala prin inregistrare AICI.

*

Podcast gratuit Sori cu Luna

Episodul 3 Soră bună, soră vitregă: Despre feminitate și suroritate cu Lia Bolte, Femeia Trezită

Episodul 2 Despre Ciclicitatea Feminină cu Laura Maria Yara  și importanța de a trăi conștient și asumat în corp de femeie. 

Primul episod Agenda Luna Lila si planificare de tip yin sau yang cu Camelia Nistor, Atelier FeminYin.

*

Resurse pentru cercuri de femei sunt disponibile mai jos.

„Cercul este o ceremonie de fiecare zi: invenția din vechime a strămoașelor noastre care – observând cum natura glorifică această formă în miriade de feluri- au revendicat cercul ca centru spiritual al comunității. Onorat prin ritualuri simple de deschidere și închidere, gratitudine și apreciere, Cercul este un vehicul atât pentru a împărtăși povești cât și pentru a le transcende. În Cerc conversăm cu divinul”. Baraka Elihu

Cerc de femei – Spațiu de comunitate pentru co-creatoare &co-gardiene

„Salvarea lumii este în și prin comunitate”. Scott Peck

Dintotdeauna femeile și-au tras putere, inspirație și sprijin din întâlnirea cu alte femei. Dincolo de întâlnirile facilitate profesionist pentru care există din fericire și în România multe femei ghid, consiliere, terapeute, șamane și preotese moderne – orice femeie poate fi gazda unui cerc de femei. Cu cât mai multe dintre noi revendicăm spațiul cuvenit celebrării energie feminine și o ancorăm în corp, inimă și relații, cu atât contribuim la echilibrarea și armonizarea lumii care exaltă energia masculina dezechilibrat de câteva mii de ani încoace.

A fi gazdă în cel mai simplu sens al cuvântului implică a avea grijă de toți oaspeții, a se conecta, da cuvântul, orienta procesul de cerc astfel încât toată lumea să se simtă implicată, apreciată și invitată să contribuie. Responsabilitatea gazdei e cea a liderului transformațional, pune accent pe construirea și menținerea relațiilor, comunicare și transformare.

Pentru a încuraja deschiderea inimii într-un spațiu emoțional sigur, care permite chiar și disensiuni procesate cu empatie și deschidere, discutați câteva principii și reguli pe care să le respectați și reamintiți în cadrul întâlnirilor.

* Cum creăm un spațiu de relaxare și împărtășire a provocărilor și bucuriilor feminității?

* Cum ne putem privi și recunoaște ca grozave și perfecte exact așa cum suntem în locul în care suntem?

* Cum ne putem susține împreună?

Reguli practice:

* Lăsăm tehnologia la ușă sau pentru momente alese împreună (aparate foto, telefoane)

* Vorbim la persoana I (despre mine, emoțiile, umbrele și proiecțiile mele)

* Ascultăm și empatizăm fără întreruperi, dat sfaturi, terapie

* Stăm în prezent: ce e viu în mine aici și acum (trecutul și viitorul )

Pentru a accentua spațiul sacrul, sunt utile deschidere și închiderea cercului cu un ritual simplu pornind de la rostire cu sens a cuvintelor, invocare a direcțiilor, celor patru elemente, lumilor invizibile care ne susțin.

Exemple de activități care hrănesc energia feminină:

De câte ori nu ai terminat o propoziție despre ce trăiești înainte să fii întreruptă cu “oh, și eu…”, “dar de ce nu…?”. A vorbi conectează femeile la energia masculină și dă teren ușor dominanței și competiției în detrimentul ascultării și receptivității. Conectarea prin vorbe cu alte femei este prețioasă. Cum putem trece însă și dincolo de vorbe? Să ancorăm energia feminina în corp pentru a o lăsa se exprime.

  • dans (de orice fel) care fluidizează corpul și curgerea energiei
  • cântec (folosirea vocii)
  • orice fel de practică care aduce centrare în corp și folosește cele cinci simțuri (orice femeie poate contribui o practică personală prin rotație)(masaj, uleiuri esențiale, gustări deosebite, meditații de orice fel, )
  • împărtășire a vieții emoționale prin exprimare (conștientizare și empatie)

Principii pentru dialog și reflecție

Exprimare și Ascultare ca martore în cerc: fiecare voce este importantă și are spațiu să fie exprimată. Respectăm fiecare experiență ca unică și fiecare femeie ca responsabilă și capabilă să-și gestioneze realitatea. Recunoaștem fiecare proces de viață ca perfect și egal în cerc

Siguranță: Păstrăm confidențialitatea pentru ceea ce se întâmplă în cerc, protejăm dreptul fiecărei femei la anonimitate. Vedem simbolic dincolo de poveștile noastre, vedem tipare dincolo de nume și detalii biografice. Nu dăm exemple folosind nume pentru a nu ne păcăli cu biografii și a vedea propriile tipare pe care le atragem și creăm.

Compasiune: practicăm deschiderea inimii pentru fiecare dintre femeile prezente, inclusiv pentru noi însene.

Adevăr: ne exprimăm adevărul propriu la persoana I. Ne abținem de la sfaturi, de la a vorbi despre cealaltă. Observăm și liniștim conștient obiceiul de a reacționa, recapitula și salva alte persoane.

Mister: onorăm strămoașele noastre a căror energie este prezentă în noi. Mulțumim învățătoarelor și ghidelor noastre spirituale. Sărbătorim expansiunea spiritului și misterele vieții. Onorăm ființele elementale care ne susțin și lumina din interiorul fiecăreia.

Gratitudine: pentru tot ceea ce se oferă în cerc spunem „mulțumesc”, spunem mulțumesc pentru toate darurile și pentru fiecare prezentă la cerc.

Tăcere și liniște: permitem tăcerii să fie prezentă între noi. Înțelegem că magia cercului include momente de tăcere.

Vindecare și integrare: ținem spațiu pentru vindecare și integrare în cerc, pentru spațiu de pace și acceptare. Permitem și susținem în tăcere exprimarea emoțiilor.

Diversitate și unitate: recunoaștem și sărbătorim toate vocile ca parte din unitate. Acceptăm toate căile, perspectivele și modurile diferite de a face lucrurile. Știm că ne unesc mai multe lucruri decât ne despart. Căutăm punțile dintre noi și țesem conexiuni de de inimă.

Suroritate: recunoaștem că fiecare femeie este o soră, ne eliberăm de frică, ne dezvățăm de competiție. Ne acceptăm așa cum suntem în fiecare moment ca perfecte și pe cale proprie de devenire spirituală, susținându-ne reciproc.

Citește și articolul cu mărturii despre cât de magic poate fi cercul de femei. Ce este un cerc de femei?

Cerc de femei facilitat de Iunia Pașca, Timișoara.